Monday, February 27, 2006

UHUK...UHUK...

I have officially contributed to the statistics. My car was broken into last Thursday. Lost my laptop & digital camera and few work as well as personal documents. All in one bag. Estimation of losses RM7k. The bugger who did this must be grinning like monkeys until today. Celaka punya pencuri. Dah la laptop beli pakai loan....cermin kereta pulak kena ganti...Celaka laha kau..may you burn in hell....die...die...die....

It is quite depressing when you know you can't really feel sad as the hope of getting it back is nil, none whatsoever and the only thing you can do is to curse yourself in silence for not listening to your wife when she reminds you to put those things in the trunk.

It is also quite depressing when the words of sympathy offered to you upon relating the mishap quickly turned into quiet and in most cases, not-so-quiet disdain when you tell them that where the bag actually was...("Hmmmmm, patut la...")

But the saddest part of all (I guess this happpens to everybody who have experienced this one way or another) is losing all the pictures stored in the computer. That is priceless. The pics of the Emil's early years are now gone and irreplaceable. And even after these few days, the thought of losing all the pics makes me feel down a bit.

I now learnt my lesson and I hope I learnt it well...

15 comments:

bolehboy said...

dont worry, may those celakas burn and rot in hell!! aku pun penah kena jugak sekali.

abah emil said...

thank you...

Joe said...

epit,

hang taruk dalam boot pun kena jugak. adik aku punya laptop yang dia taruk dalam boot pun kena curi kat ikano last friday night. and kat area taipan usj pun selalu jadi gak kes gitu, taruk dalam boot ka, bawah seat passengger depan ka.

somehow, they can detect the presence of a laptop. tak tau la kot bluetooth feature kat laptop tu is still enabled even when the laptop is shutdown.

abah emil said...

tu la kan.took for granted tempat tu selamat.memang tak boleh percaya kat mana2 & kat sesapa...

abah emil said...

aku ambik mudah, ingat tempat tu selamat...

abu_harraz said...

ada hari tu polis tu story kat member aku, diorang pakai scanner la..kat keta2 besau especially.
V6 kira besau la...

tapi memang hilang gambar tu yg tensen..lagi2 gambar anak masa kecik...
aku dah buat copy dalam CDs dah siap2..

sabar epito..sabar..

Mpro said...

Don't sedih epit... Benda dah jadi, nak buat macam mana.. So untuk masa depan, postkan gambau emil dalam fotopages... tak hilang lah kut...

No worries.. apply new loan with Public Bank and get a new one.. Start a new debt...

knizam94 said...

nak wat camner epit, mende dah nak jadi....

aku selalu gak bawak laptop aku, jarang tinggal dlm kereta aku, even kalau rasa nak tinggal 1/2 jam pun, diaorang ada scanner tuh. tu yg senang detect. kalo pi klcc pun kena bawak keluar.

abah emil said...

tims kasih...

Mpro said...

ni scanner apa ni kno... tak pernah dgr aku...

abah emil said...

aku pernah dengaq juak orang cerita pasai device boleh detect laptop dlm keta ni tapi tak pernah tengok sendiri la..

Anonymous said...

Sabaq epit, banyak2 sabaq....Tak ke mana mamat tu, insyaAllah ada hikmah lain la nanti...

Zahir
Vung Tau Vietnam...

Mpro said...

mak aii... dah sampai vietnam dah kawan aku... hang buat apa kat situ Zahir... pesan barang sikit boleh

knizam94 said...

they all ada scanner nak scan whether dalam kereta ko ada metal object cam laptop, digicam, videocam etc. tu yg bahaya letak dalam boot tuh.....

Arepit Hashim said...

nx time...back up all ur photos...jgn la simpan dlm laptop tu je..hehe