Monday, March 20, 2006

Kari...

Perhaps, one the most daunting prospect of marrying someone from the northern part of the country is the unenviable task to master the art of preparing fish curry for the husband whose blood is fused with it. And coming from Negeri Sembilan where masak lomak reign supreme, this is no laughing matter.

After 3 years of untiring effort, Aily has made it and today, I am proud to announce to the world (at least to those who are reading this) that my MUCH LOVED WIFE has mastered the art of cooking curry. Orders are welcomed...hehehehehe....

To Aily, thanks for not giving up. Next assignment, sambal tumis petai macam mak buat...

4 comments:

Joe said...

tu lah, orang kedah ni.. payah betui la.. kot kalau tak jumpa nasik ka, sambal tumis petai ka, macam tak boleh hidup..

abah emil said...

nikmat bro...nikmat...

Mpro said...

Habih tu bila nak buat open house lauk gulai... Pengkritik jemputan kena test jugak... Asyik pengkritik tetap saja... mana aci...

aily said...

Tu la pasal mpro...pandai je dia kata diriku dah terror..biasa je sebenarnya...mana nak sama dengan mak masak...tapi boleh lah nak puaskan rasa rindu masakan mak tu kan..sebelum terlupa..tahniah! kirim salam pada ruby...seronok kan dapat baby baru..harap2 abg long dia tak ajak adik dia wrestling macam percubaan emil ngan luth..hihhiiii