Sunday, March 19, 2006

Murzali...

A couple of weeks back, during one of my mengulaq session, I dropped by at the MCOBA Penthouse. Just for the heck of it, I asked the kakak there to check our batch's MCOBA membership. Officialy, there are only for us who have registered & Chibiok is definitely not one of them. But that's a different story for later.

As y'all probably know, one of the four is Sdr Murzali, who spent less than a month in Koleq. However, FYI, MCOBA did run a background check on him as apparently nobody can verify that the poor chap had actually spent some time in Koleq. Having said this, few questions come to mind :

i. Kalau dah orang tu tak pernah masuk koleq, buat apa la dia sibuk2 nak jadi MCOBA member?
ii. Why on earth la the poor chap wants to join MCOBA since he wouldn't have any recollection & association of any sort with koleq?

21 comments:

KNizam said...

chettttt aku ingatkan tadi ko nak cerita ko jumpa murzali.....suspens je... hehehe

abah emil said...

aku mmg ada jumpa dia. In fact, aku buat CLP sekali dengan dia kat UM back in '99/2000.

Aku interview Petronas sekali dengan dia. He got the job. Rasanya, dia ada lagi kat situ.

Anyway, he remembered none of us, even the colourful Che Tam.

abu_harraz said...

tak kan aku dia tak ingat kot? bedmate dia. tak pun erwan alias yg dia slalu dok main tembak2 tuu...

Noni Kapet said...

cousin dia my staff. lawa giler, budak tkc.

memang bukan mcm murzali lah.

Mpro said...

habis tu ruff.. tak kan ko nak buat percubaan untuk menjadi cousin murzali kut... ada yang kena buang batch nanti... hahahaha

Setinggan Overfloor said...

lawa satu hal...mental camno?

biasa la kes satu cousin lawa satu lagi tak lawa. Picca tak lawa tapi A***M lawa apa....muahahahaah

Noni Kapet said...

Dah kahwin laaa.. tak merasa aku jadi cousin Murzali

Woi Setinggan overfloor fancy cousin Picca ke?

Mpro said...

Ramai jugak yang masuk list untuk dapatkan cousin pica rupanya... Tak sangka aku...

Anonymous said...

Salam semua,
My e-mail is:murzali@yahoo.com,
drop me a line.
PS, aku kat Koleq 3 bulan.

Regards,
Murzali

Sayang ya, batch member jadi ahli MCOBA 4 orang je.

chipot said...

murzali yg mane satu ni ha? korang ingat ke?

9005394 said...

Hello Hello,

Setinggan overfloor ni siapa ?

Mpro said...

masih lagi menjadi tanda tanya... siapakah setinggan overfloor

Setinggan Overfloor said...

aku ni kengkawan korang le jugak...

Noni Kapet said...

Shit!

Murzali baca!!!!!

Alamak kantoiiiii....

SangNila568 said...

Masuk 3 bln pun blh masuk MCOBA? Hebat kau Murzali...

SangNila568 said...

Masuk 3 bln pun blh masuk MCOBA? Hebat kau Murzali...

Anonymous said...

bagus sgt ker MCKK? mmg benar tempat melahirkan byk tokoh negarawan.... tapi the new generation?... looking back at urself... apa sumbangan anda pada agama, negara dan bangsa.... jgn terlalu mengagungkan sesuatu... di pdg masyar nanti kita tidak diletak dlm golongan MCOBA pun....

sangnila568 said...

Waah! Marah giler kawan kite ni. Who's talking about padang masyar? We're talking about the reality of today. MCOBA is an elitist club. For members only lah....Jangan marah ye....

Anonymous said...

"sangnila568 said...
Waah! Marah giler kawan kite ni. Who's talking about padang masyar? We're talking about the reality of today. MCOBA is an elitist club. For members only lah....Jangan marah ye.."

-Terlebih dahulu, saya tidak marah, cuma saya ingin berpesan untuk mengingatkan sedara dan diri saya sendri....Jgn bErcakap tanpa Agama, Bila kamu menidakkan sesuatu yang nyata di Akhirat, ertinya kamu menolak Agama, kita sbagai seorang hamba yang lemah selalu tidak sedar kita murtad tanpa kita sedari...... Saya Mcoba jugak.cuma saya nak menegur sikap2 sahabat2 yang terlalu bangga digelar MCKK old Boys.. sikap yang membawa kepada riak ini... elitist club? club jer elit...ahli2nya?

abah emil said...

Whoaa...never expected this rather spontaneous posting generated so many comments...emotional ones too...

Anyway, tak payah la nak argue2 mcm tu...clubs/associations are formed to be just that. There is always one common denominator, one common interest for pepole to form a club. Kalau dah semua boleh masuk, buknn kelab le namanya. UMNO for Malays, Malaysia for Malaysians, Persatuan Bahasa Inggeris for people who love the language, Bar Council for lawyers, etc, etc...so, IMHO, the phrase 'elitist club' is redundant.
Elitist maybe, elitist club not at all.I believe the right phrase should be club for elitists.

Having said that, I don't quite agree that MCOBA is a club for elitists. So far, from my observation, MCOBA is a social club, a place to unwind. That is all. So which part yang elitist tu? And they always welcome friends from other schools to join the activities. Few of MCOBA rugby players were not budak koleq. So much so that, the team extended the courtesy to welcome few Fijians into the club...mauahahahah...

Anonymous said...

Alhamdulillah...kerana ada sahabat2 yang masih ingat asal usulnya...