Sunday, March 05, 2006

Push 2 Talk

If you are a tv addict like myself, it is highly unlikely that you have not come across the advertisement about Hotlink's latest product. You should know which one. The 'push to talk one'. Remember? Yes, that advert la. The one where one idiot suddenly draw inspirations to jam with his friends thru his mobile phone. Remember? Yes, that one la.

If you have not seen the advert, consider yourself lucky. Annoying gile iklan tu. Dah le annoying, tv asyik le pulak ulang. Running time pulak panjang. Sakit hati aku.

Lagi aku tengok advert tu, lagi meluat aku. Geli-geleman pun ada. Korang tak rasa macam tu ke? The part which I hate most is that part when the guy on the bicycle sings. Ishhhhh, rasa nak penampar pun ada. Lagi sorang nak kena penampar, budak pompuan kat dalam iklan tu. Diorang ingat abis hip hop la tu.

Mintak simpang la keturunan aku buat perangai lagu tu.

10 comments:

Mpro said...

Saya sokong cikgu...

Noni Kapet said...

Generational gap Epit. Serupa laa aku tengok budak belasan, early twenties sekarang with their antics. I was like "aku dulu tak de laa mcm ni"... dah le perasan pandai and hip hop semua.

The best thing is when they start coming to work .... ha ha ha the shock of their life that "ghupa-ghupanya tak de laa cool aku ni"

I wish I have those kind of guys reporting soon ha ha ha. Giler best bully eager beaver ni...

knizam94 said...

yeppppp agreed gen gap issue tuh. biasa lah.....

anyway aku suka plak ngan iklan hotlink yang ending dia minah tu menjerit thru phone "kata nak jumpa, lupe ker! luppeeerr kkeerr! luppeerrr kerrrr! siap ada effect cam dalam gua plak.....muhahahaha.

Setinggan Overfloor said...

aiman tak kisah...

abah emil said...

gen gap? kita ni dah tua kah? tapi gen gap tak semestinya bermakna kita dah tua, ye dak?

Noni Kapet said...

kita dah tua epit. dah nak 30.
masa bapak aku 30, he had me. and already supporting 3 orang anak. aku still lompat sini and sana.

just embrace it. we are getting old, rather than fight it, just accept the fact.

and buleh start lecture budak2 la ni.."aku dulu..."

Mpro said...

Aku pung setuju dgn ruff sebab sekarang ni bila baring atas lantai waktu tgk tv pun dah terasa sakit belakang... tu belum dgn kepelbagaian masalah yang dihadapi lagi tu... kalau ingat2 balik zaman sekolah, masalah yang ada cuma macam mana nak tackle jambu je...

abah emil said...

noni kapet,

let's meet up. Aku nak hang convince aku how reducing the oil subsidy will better off our lives.

Joe said...

tu dia, epit dah ajak berdebat kesan2 reducing subsidies.

Noni Kapet said...

aku ckp kalau reduce and redirect subsidies direct to those who need.

bukan masuk poket pak lah and samy.