Friday, June 01, 2007

Adjustments...

The exam just a month away, hishhhhh...

I am still adjusting to the fact that I am now a father of two. Previously, the question was - "Anak macam mana?". Now - "Anak-anak macam mana?". When previously all attention was for Emil, now there is Eiddin too.

Joe sent me an sms wishing me luck - It's that hard a'ah, Joe??? But Mpro is still nonchalant, as cool as ever though he has now three boys in tow.


20 comments:

Mpro said...

hahahaha.... pakcik ponek... ekau mano tahuuu...

abah emil said...

ponek pun takpo, kopikon ado...

Joe said...

aku tak tau la dengan mpro, tapi ada dua pun pening kepala. lagi2 bila yg no. 2 tu dah 2 tahun, and lagi nakal dari abang dia.

nak pengsan.

again,

good luck. lots of it haha

abah emil said...

aku ingat nak try bagi relationship 2 beradik tu as abang & adik rather than friends. Kalau friends & they gang up lawan aku, masak jugak aku nanti...

boleh ke baut macam tu? as it si now, emil tak ndak tambah prefix abang kat depan nama dia - panggil emil saje, kata dia la...

Mpro said...

Entah la... aku dari awai lagi dah suruh Sufyan panggil diri dia abang dan suruh dia panggil Umar tu adik...

Bila dah mai no. 3, dah nak kena suruh panggil Umar tu angah la kut...

Joe said...

aku ajar adam panggil diri dia along, tapi silapnya dok panggil amir as adik. sekarang nak tukar jadi angah ke, apa ke, semua dia tak nak.

but kalau kau bagi emil biasakan dari awal2 panggil diri dia as abang ke, apa ke, after a while dia should be ok with that.

kat rumah aku, diorang gang up dua orang lawan mak.

abah emil said...

thanks for the tips.

kalau 2 orang gang up lawan mak dia takpa - aku takut depa dua orang + mak diorang ---- gang up belasah aku...

Anonymous said...

yg tu x dapek la nak menolong...

joe said...

Tag, you're it!

Visit bakpo.blogspot.com for more info.

By doing this meme you are contributing RM127 to the Darul Izzah Orphanage.

Form 1 '94 said...

Aku tengah usha website mcoba, terjumpa blog 9094 dan seterusnya membawa aku ke blog ni.I just wanna share a story about owner blog ni,Sdr Hafiznizam.Yes,do you remember the way we spelt “Sdr” dekat blackboard (pastu tukar whiteboard) kat kelas masa kat koleq dulu?
Prefect on duty: Sdr Hafiznizam dan Sdr Nadzrie.
Ini adalah kombinasi yg paling tak digemari oleh kami, budak² Form 1 ’94. The kids will be like “Damn, Fect Epit n Fect Nadzrie, ni yg aku malas nak ada kat kelas ni!” Asal datang rounding kelas je, mesti ada je yang tak kena.Semua org pressure kalau dua org ni ada. Ada this one time kat kelas 1D, kat board tuh we spelt the name wrong i.e. dengan menjarakkan Hafiz dan Nizam, so jadi Sdr Hafiz Nizam.Sah-sah laa fect epit marah.Sebelum tu ada yang gatal² tulis Sdr Hafiz bin Nizam.Nasib baik ada org betulkan.Well,fect epit is less fierce compared to fect nadzrie.Ada ke patut fect nadzri calit tangan dia kat lantai simen kelas and tunjuk kat kitorang tangan dia berdebu.Memang laa ada debu kat lantai, lain laa kalo lantai tu marble or tile or semua org bukak kasut dlm kelas.Menyumpah seranah semua org.Dah laa pakai songkok lipat, hahaha!The way dia pakai was kinda unique.Songkok lipat tu boleh jadi mcm topi pengakap.Sampai ada yg tiru and eventually kena marah dgn fect prep school.
Fect nadzrie main hoki, fect epit main ragbi.Fect epit ada windbreaker yg dipakai oleh team all blacks ’94.Ada satu prep mlm dia pakai kain pelikat dgn windbreaker je, without any baju melayu underneath it.Kantoi dgn form 1.Elok laa tu, kepimpinan melalui teladan.By kitorg form 5, ada yg tiru.Hahaha.
Seriously epit, you alright lah. Kitorang bukannya ada dendam ke apa. We cool. Biasa laa kalo dah jadi prefect mesti tegas.Maybe Mpro je kot yg terlebih tegas dan digeruni.Heheh! One of us even came up with a song about Mpro masa 94 dulu. It goes a little something like this…

“Alamak apa dah jadi,
Aku tertendang Fect Nadzrie,
Nasib baik aku lari
Kalau tak kena DC”

Peace Epit, congratulations for being a father of two, good luck in life …I’m out!


p/s: Fect Nadzrie, jgn marah eh?

Mpro said...

Wowww.... dasyatnya... siap ada lagu tu... aku kagum... cuma, kalau tak salah aku, dulu aku partner dengan champ, bukan dengan epit... anyway, nice try...

Form 2 '95 said...

Bottom line, lu brutal la Mpro..

abah emil said...

dear F1 94,

Appreciate the comment. Yang penting lu cakap wa cool. Mpro memang lagu tu...brutal...

tapi yg cerita windbreaker tu betul ke? aku tak ingat langsung...

Form 1 '94 said...

Yup.It was in Hargreaves hall.Malam tu ada apa ntah.Semua tengah duduk.Somebody shouted from behind "Bukak laa windbreaker tu, jangan jue!" We all thought one of us kena sound dengan form 5 sebab pakai windbreaker masuk Hargreaves hall.So semua toleh.Tengok² Fect Epit tengah explain kat org tu dia tak pakai pape kat dalam sambil tarik turun zip windbreaker tu.

Here's another thing I remember.At one time,u were on duty with Fect Azri Aris a.k.a Penew (Class of '95).Since we all dah ambil iktibar dari pengalaman lalu bahawa Hafiznizam is one word,Penew's name was also written in one word i.e Azriaris.Kena marah lagi.

abah emil said...

Mpro,

Budak ni betoi la.

The windbreaker incident I think it did happen.

Yang second incident tu memang betoi...

How meh???

Mpro said...

Hai F1 94,

Aku ni brutal sangat ke? Aku ingat aku lah fect paling penyayang.... hahahaha.... Seriously aku tak ingat incident calit lantai tu... nantilah aku check dgn Champ...

p/s: Aku rasa ni budak batch kita la Epit... a.k.a kak ramlah ni...

Form 1 '94 said...

Insiden calit lantai tu sampai ke pengetahuan Gedebe dan Samhong. Samhong (or Samcit,as we all call him) ajar kitorang BM masa form 1.So dia ada cerita laa kes² prefect yang brutal.Kitorang agak terkejut bila dia sendiri demonstrate balik camne Mpro calit lantai.Tak tahu laa sape yang report.
Yes Mpro, you did calit lantai and I am not from your batch/kak ramlah.

Anonymous said...

Alhamdulillah epit. Betambah sorang lagi. Lama tak contact hang, maklumla aku still dok kat offshore la ni. Nasib baik ada internet ni, buleh layan sket.Harap handphone buat alarm mangkit tidoq la.. Anak aku alhamdulillah lelaki, dah tiga bulan. Kena tinggai la depa mak ngan anak, pak dia pi cari duit.
Ombror dah anak tiga?? hui..mantap..

E26 (sat ada sat tak dak...)

abah emil said...

E26,

selalu aku try call hang. tapi masuk answering machine. Call aku kalau ada kat KL. aku nak jugak makan duit minyak halliburton.

pasiaq gebu pun aku dah lama tak balik.

Mpro said...

F1'94 - Calit the lantai pun calitlah... janji brutal... tak sangka pulak brutal... ingat kut penyayang...

Zahir!!! - bila nak belanja aku pulak.... kalau sesat2 kat Melaka tu, call la aku....hehehe