Monday, December 31, 2007

TAHUN MASIHI LAMA 2007, TAHUN MASIHI BARU 2008

Selamat Tahun Baru Masihi 2008.

Semoga tahun 2008 ini akan lebih baik
daripada tahun-tahun terdahulu,
Insya Allah...

ONE STEP FORWARD FOR EIDDIN

Eiddin has started using walker for the past 2 weeks. He's making a very good progress and also more vocal now.

Wednesday, December 26, 2007

THE KITE RUNNER

Do not read this book. It makes you cry. Stay away from it. Seriously...

Monday, December 17, 2007

ARBAI'E BUJANG KEMBALI

If you are wondering, the above is the title of a malay drama shown not long ago. It was about this man, the lead character, who happily slipped into bachelor mood during his wife's confinement period.

So???

Well, since Aily is now in Sibu and both the kids are in Seremban, I am also 'bujang kembali' at the moment, hahahahaha.

Friday, December 14, 2007

EMIL'S 2ND DAY

Allah, semalam Ok. Ini hari lain la pulak cerita.

Semalam balik beriya2 nak pegi lagi sekolah. Ada mini zoo lah, ada teacher lah. Alih-alih hari ni dah tak nak. Pujuk punya pujuk, pegi la jugak. Dah sampai sekolah, tak bagi aku balik pulak. Beriya-beriya menangis tak nak bagi aku balik. Sampai meleleh air hidung. Terpaksa aku main Play-Doh pagi-pagi ni. Tu pun tak ok jugak. Akhir cerita, aku ajak dia balik rumah. Nasib baik rumah dekat. Tamat episod pertama.

Sampai rumah, Mufasa mengamuk - akulah Mufasa tu!!! (Yelah, takkan nak mengamuk depan cikgu sekolah tadika tu.) Itu pun degil jugak tu. Aku ambik patung Ultraman, campak atas almari. Puas hati aku. Akhirnya pegi jugak tapi Wan dia yang hantar. Wan dia lepak kejap, lepas tu balik. Ok pulak - aisehhh. Tamat Episod Kedua Hari Kedua Emil Sekolah.

Ini hari tak dak gambag!!!

Thursday, December 13, 2007

EMIL'S 1ST DAY OF SCHOOL

The day has finally arrived. Anak aku dah pegi sekolah. Another milestone. There are some pics. Will blog about this later.

Thursday, December 06, 2007

Aduhhh, satria tak boleh start lagi. Baru semalam aku start ok. Alih2 pagi ni dah flat out.Nak kena buka bateri lagi la ni.